“In een kwetsbare periode sta jij voorop”

Lieke - SEH verpleegkundige in opleiding

“Ik wil er in acute situaties voor mensen kunnen zijn”

Voor haar mbo-opleiding tot verpleegkundige kwam ze het Anna Ziekenhuis binnenlopen. Inmiddels is Lieke heel wat stages binnen onze organisatie verder, was ze onderdeel van de flexpool en nu is ze na haar hbo-opleiding bezig met de specialisatie tot Spoedeisende Hulp-verpleegkundige. Wat trekt haar in het vak?

Ik heb altijd al in de zorg willen werken

“Ik wil in acute situaties mensen helpen en er voor ze kunnen zijn”, begint ze te vertellen. “In een kwetsbare periode sta jij voorop om mensen en hun familie te helpen en bij te staan. Dat vind ik mooi. Ik heb altijd al in de zorg willen werken. Door mijn stages en de flexpool zag ik veel specialismen binnen het Anna. Juist die afwisseling vind ik heel erg leuk.”

Alles komt samen op de spoedeisende hulp

“Je begint aan een werkdag en weet niet welke patiënten binnen zullen komen. De ene keer kan het een kind zijn, een andere keer een volwassene met pijn op de borst of iemand die een hartinfarct heeft gehad, van zijn fiets is gereden of ongelukkig is gestruikeld.”

Iedereen staat altijd voor je klaar

“Het is fijn om binnen het Anna te specialiseren tot SEH-verpleegkundige. Aan het begin van een werkdag mag ik duidelijk mijn leerdoelen aangeven. Zo weten collega’s wat ik wil leren en bij welk specifiek geval ze me moeten roepen. Ik kan terugvallen op mijn collega’s en dat maakt het een prettige leeromgeving. Iedereen staat altijd voor je klaar.”

Voortgang vier je met het Appelflap-protocol

“Ik kan niet wachten om mijn opleiding af te ronden, zodat ik echt zelfstandig ervaring op kan gaan doen. Dan kom ik ook onder het Appelflap-protocol uit”, lacht Lieke. “Als je bij ons op de SEH een onderdeel van je portfolio kan laten aftekenen, dan vier je dat daarna met collega’s door op appelflappen te trakteren.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan