Maak kennis met Team Anna Ziekenhuis!

 

Collega’s die op pad zijn om de kleine dingen te laten zien die er bij ons toe doen. Werken bij het Anna Ziekenhuis is anders dan waar ook in de zorg. Dat komt door de manier waarop wij het samen doen. Warmte en collegialiteit, korte lijntjes, verantwoordelijkheid en steun, gezien worden, gezelligheid. Die dingen koesteren we met zijn allen. En dat willen onze collega's graag aan iedereen laten zien via het Instagram account @team_annaziekenhuis.

Kim

“Ik ben Kim en ik werk sinds 2005 op de Operatie Kamer (OK) in het Anna Ziekenhuis. Ik heb de opleiding tot Anesthesie-assistent gedaan en die tot Praktijkopleider. Ik werk ook nog op de pre-operatieve screening. Ik heb een passie voor lekker eten en als het even kan, hou ik wel van dansjes doen, of naar een festivalletje gaan.”

Teamplayer

“Ik vind het fijn om ergens bij te horen, in een team werken. Het werk op de OK is intensief. En gelukkig is het alweer heel lang geleden, maar er is ook wel eens iemand overleden. Dan zoeken we elkaar op na de dienst. Of we bellen even. We slepen elkaar er doorheen als het moet, en we maken ook heel veel plezier als het kan.”

OK-party

“We doen veel dingen met het team. Samen weg, of een feestje. Heel de avond dansen met zijn allen, inclusief de medisch specialisten. We zijn bijna een soort animatieteam samen. Ik zing ook in de OK-band Route 83. Als je feest wilt, dan kun je ons altijd bellen.”

Ambro

“Ik ben Ambro. Ik ben getrouwd en we hebben samen een prachtige tweeling, twee meiden van 22. Ik werk als medisch technicus, dat betekent dat mijn collega’s en ik verantwoordelijk zijn voor alle diagnostische patiëntgebonden apparatuur. Ik fiets al bijna 25 jaar iedere dag met plezier naar mijn werk en dat heeft alles te maken met de omgang met mensen. Collegialiteit vind ik heel belangrijk, iedereen in zijn of haar waarde laten. En leuke dingen doen.”

Leuke dingen organiseren

"Ik vind het leuk om dingen te organiseren voor collega’s. En ik heb al van alles geregeld. Het Anna gezelligheids-tennistoernooi, de kerstborrel en in coronatijd de pubquiz. Superleuk. En het is ook fijn dat het gewaardeerd wordt. Een van de bestuursleden kwam me eens persoonlijk bedanken, en zich verontschuldigen dat hij niet bij de kerstborrel kon zijn. Je hoeft niet te komen, als je maar betaalt, heb ik gezegd. Ik vind het mooi dat je zo’n grapje gewoon kunt maken.”

Zelfsturend

“Ik loop overal binnen en ik voel me in het ziekenhuis overal op mijn gemak. Als er iets is, weten mensen mij en mijn collega’s ook te vinden. Persoonlijk contact vind ik heel belangrijk. Als collega’s met de handen in het haar zitten, lossen wij het graag op. We regelen alles zelf. We grappen wel eens dat iedereen wel onze leidinggevende wil zijn. Want die hoeft bijna niets te doen. Maar zo is het natuurlijk niet alleen. Wij nemen verantwoordelijkheid, maar we krijgen ook de vrijheid om dat te doen.”

Suus

“Hoi hoi, ik ben Suus. Ik volg de opleiding MBO-verpleegkundige en ik loop stage in het Anna Ziekenhuis. In de vakanties werk ik ook als helpende in woonzorgcentrum Akert, op afdeling de Zwaan (speciaal voor cliënten met dementie). Ik werk dus bij het Anna Ziekenhuis én bij Anna Ouderenzorg en laat je graag zien hoe het hier achter de schermen is. Een terrasje met vriendinnen of een feestje daar hou ik wel van. En ik kom uit Limburg, dus natuurlijk ook carnaval. Daar kijk ik altijd enorm naar uit!”

De eerste dag

"Mijn eerste dag in het ziekenhuis was natuurlijk best wel spannend. Ontvangst beneden door de opleidingscoördinator, kleren passen, naar de afdeling. En direct op de foto voor de nieuwsbrief. Maar je wordt echt meegenomen door de collega’s. Iedere dag gekoppeld aan iemand anders. En wat ook leuk is: je luncht elke dag met een ander groepje en zo leer je heel snel mensen kennen.”

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan