Maak kennis met Team Anna Ouderenzorg!

 

Collega’s die op pad zijn om de kleine dingen te laten zien die er bij ons toe doen. Werken bij Anna Ouderenzorg is anders dan waar ook in de zorg. Dat komt door de manier waarop wij het samen doen. Warmte en collegialiteit, korte lijntjes, verantwoordelijkheid en steun, gezien worden, gezelligheid. Die dingen koesteren we met zijn allen. En dat willen onze collega's graag aan iedereen laten zien via het Instagram account @team_annaouderenzorg.

Björna

“Ik ben Bjӧrna en ik werk als verzorgende IG bij Nicasius. Ik ben in 2017 begonnen als vrijwilliger in het hospice. Daar ben ik nog steeds iedere vrijdag. Ik vond het zo bijzonder dat ik dacht: ik wil in de zorg werken. Ik heb mijn baan in de horeca en als grafisch vormgever opgezegd, en ben als leerling begonnen bij Anna Ouderenzorg. In november 2020 heb ik mijn opleiding afgerond, maar ik wil eigenlijk alweer aan de volgende beginnen: leerling-verpleegkundige, zodat ik straks officieel in het hospice kan werken.”

Warme zorg

"Dat woord gebruik ik heel vaak. In het hospice heb ik geleerd hoeveel we voor mensen kunnen betekenen. We hadden een keer een meneer die al 22 jaar samen met zijn vriendin was, maar nooit getrouwd. Met zijn allen hebben we hun huwelijk geregeld. Ik met mijn horeca-ervaring, Gerard van de Gasterij voor de catering en collega’s die decoratie van huis mee hadden gebracht om alles aan te kleden. Verpleegkundigen, vrijwilligers, teamleiders; iedereen deed mee. Zoiets moois maak je misschien wel nooit meer mee.”

Zorg voor elkaar

“Ik woon vlakbij Anna Ouderenzorg. Bij Berkenheuvel maak ik graag gebruik van de mooie kantoortuin, wanneer ik in alle rust wil werken aan scholingen of andere werkzaamheden. Die kantoortuinen zijn leuk, want op die manier ontmoet je ook collega’s die je tijdens een normale dienst nooit zou tegenkomen. En dat is goed voor je netwerk. Ik kan het iedereen aanraden. Bovendien wordt er goed voor je gezorgd, want er is altijd wel iemand die af en toe een kopje koffie komt brengen. Je moet ook een beetje voor elkaar zorgen!”

Derk

“Mijn naam is Derk en samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik in Asten. Ik werk sinds 2 jaar bij Anna Ouderenzorg Berkenheuvel, op afdeling Leeuwerik, als Eerste Verantwoordelijke Verzorgende (EVV-er). Ik wil positiviteit uitstralen, laten zien hoe leuk ons werk is en dat we met elkaar en met de bewoners veel moeten lachen in de zorg."

Typisch Derk

“Iedere dag begint met een lach. We komen ‘s ochtends altijd even bij elkaar. Kopje koffie, muziekje aan. En als er dan toch iemand zuchtend binnenkomt, zeg ik altijd: ga maar even naar kamer 10. Die mevrouw lacht altijd. Ben je zo weer vrolijk.”

Teamprestatie

“Een meneer wilde heel graag naar huis, maar dat kon eigenlijk niet. Samen hebben we het tóch mogelijk gemaakt: thuis gaan kijken, plan voor aanpassingen gemaakt, verbouwing geregeld. Met zijn allen: mijn collega’s, de ergotherapeut en de fysio, de arts en zelfs een zorgmakelaar. Daar ben ik echt trots op!”

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan