"Ik mag nu een kwartier eerder beginnen én een kwartier eerder weg."

Shailini - helpende plus

"Doordat ik iets eerder begin kan ik mijn kinderen zelf ophalen."

Dat Shailini voor de zorg zou kiezen, wist ze al snel. "Bij mij zat de liefde voor het vak er al vroeg in. Toen ik nog een kind was, kregen mijn ouders een ernstig auto-ongeluk, waar zij gelukkig goed van herstelden. Ik kwam voor het eerst met zorg in aanraking en dacht: dat wil ik later ook doen. De ouderenzorg past het beste bij mij. Hier kan ik het verschil maken."

Een fijne koopwoning door 6 uur extra

Toen Shailini een aantal jaar geleden aan haar leidinggevende vroeg of ze wat meer uren kon werken ging ze van 24 naar 30 uur per week. "Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor, want daardoor wonen we nu in een fijne koopwoning. Ook hebben we wat meer te besteden. In het begin was het best wel pittig om die extra uren te combineren met het ouderschap. Maar dat gaat nu heel goed."

Een kwartiertje eerder weg

Shailini had al een zoontje toen ze meer uren ging werken. "Later kreeg ik nog een dochter. Veel moeders gaan minder werken als ze kinderen krijgen, bij mij ging het juist andersom. Toen mijn zoon naar school ging, moest ik opnieuw bedenken hoe ik mijn uren kon invullen. Ik wilde hem namelijk graag zelf naar school brengen en ophalen. Gelukkig bedacht ik met mijn leidinggevende een oplossing: ik mag nu een kwartier eerder beginnen én een kwartier eerder weg. Superfijn."

Liefde voor de zorg

Inmiddels werkt Shailini alweer 9 jaar met veel plezier bij het Anna. "Hier wordt met me meegedacht. Zo mocht ik bijvoorbeeld de opleiding tot helpende plus doen. Daardoor kan ik nu meer medische handelingen verrichten."

 

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan