"Het programma Het Potentieel Pakken was voor mij een kans om in gesprek te gaan om meer overdag te werken."

Annika - Huiskamerassistent

"Ik kan nu werken op tijden die me het beste uitkomen"

Annika uit Nuenen werkt al tien jaar bij ons als huiskamerassistent. "Sinds 2013 doe ik dat bij Nicasius in Heeze. Dat bevalt me echt heel goed. En ik vind het super dat ik nu de kans krijg om te werken op de momenten die mij het beste uitkomen."

Toen Annika hoorde over Het Potentieel Pakken (HPP) dacht ze: dat is iets voor mij. Het project is bedoeld om te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé en om de roosters en werkuren te verbeteren. "Mijn dochters zijn 19 en 20 jaar oud, ik merk dat ik meer vrije tijd krijg." Daar komt bij dat Annika slecht slaapt na avonddiensten door een medische oorzaak. "Het Potentieel Pakken gaat niet alleen om meer uren werken, maar ook om werken op tijden die jou het beste uitkomen. Voor mij was het een kans om in gesprek te gaan om meer overdag te werken."

Ik word niet blij van achter de computer zitten

Annika koestert haar baan bij Nicasius. "Ik wilde als jong meisje al in de zorg werken, maar tijdens mijn opleiding Verzorgende IG verbrijzelde ik mijn schouderkop door een val. Daardoor kan ik niet meer aan bed staan. Ik ben gaan werken op de cliëntenadministratie, maar ik werd niet blij van de hele dag achter de computer zitten. Toen ik de vacature van huiskamerassistent zag, heb ik mijn kans gegrepen. Ik geef de mensen die hier wonen echt persoonlijke aandacht. Samen eten, naar de markt voor kibbeling of wandelen in de tuin. Ik geniet daar heel erg van."

Wat zijn voor jou de fijnste tijden?

Het programma Het Potentieel Pakken gaat over een bewuste keuze maken voor je contractgrootte en eventueel meer uren werken. "Ik vond mijn 26 uur verdeeld over 4 dagen genoeg. Mijn werktijden konden alleen wel beter. Diana, mijn leidinggevende, zei: 'Annika, zeg nou eens hardop wat voor jou de fijnste werktijden zijn?’ Toen dacht ik: ik wil best 8 uur op een dag werken, in plaats van 6,5 uur, als het maar niet ‘s avonds is. En ik vind het belangrijk dat in mijn rooster tijd wordt vrijgemaakt voor de administratieve taken. Daar is nu dus naar gekeken. Daarnaast wordt deze vraag ook aan mijn collega’s gesteld. Belangrijk want we doen het samen."

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan