"Ik ben het vaste gezicht voor veel patiënten, bijvoorbeeld voor degenen die maandelijks bloed komen prikken. Dan bouw je echt wel een band met hen op. Dat komt door het persoonlijke contact en doordat we écht naar patiënten luisteren."

Wendy - polikliniekassistente

Wendy, ons vertrouwde gezicht

We geven als team al onze patiënten een warm welkom

“Mijn werk op de polikliniek is heel divers. Het ene moment werk ik samen met de orthopeed, dan weer met de cardioloog, en dan voor de chirurg. Maar van die afwisseling merkt de patiënt niets. We geven als team al onze patiënten een warm welkom. Ik ben het vaste gezicht voor veel patiënten, bijvoorbeeld voor degenen die maandelijks bloed komen prikken. Dan bouw je echt wel een band met hen op. Dat komt door het persoonlijke contact, maar ook doordat we écht naar patiënten luisteren. Heeft iemand bijvoorbeeld meerdere afspraken, dan probeer ik die op één dag te plannen. Dan hoeft ‘ie niet drie keer te komen. De patiënten moeten ervanuit kunnen gaan dat we er alles aan doen hen zo goed mogelijk te helpen.”

Ik krijg hier alles snel voor elkaar

“Als ik iets extra’s wil doen voor een patiënt, krijg ik dat hier snel voor elkaar. Het hoeft niet eerst via allerlei formele wegen. Heeft iemand bijvoorbeeld erg veel pijn aan z’n schouder? Dan bel ik mijn collega’s bij radiologie met de vraag of hij snel een MRI-scan kan krijgen, ook al is het geen spoed. Dat regelen we dan onderling met elkaar. Het geeft echt voldoening om de patiënt met een zorg minder naar huis te laten gaan. We kunnen zo snel met elkaar schakelen door de korte lijnen, ook met de artsen. Zo’n patiënt voelt zich dan echt gehoord. Dat persoonlijke, met elkaar én naar de patiënt: dat is typisch Anna.”

We vertrouwen echt op elkaar

“We zijn allemaal onderdeel van de familie, dat is voor mij het Anna-gevoel. Ik geloof erin dat het bundelen van onze krachten leidt tot een betere zorg en een gelukkigere patiënt. En ook als collega’s voelen we ons gehoord. Je bent hier geen nummer. Leidinggevenden kijken naar wat je nodig hebt om lekker te werken. En wat zij daarin voor ons kunnen betekenen. Wanneer je ergens tegenaan loopt en met een goed onderbouwd plan komt waarom en hoe het anders moet, dan houdt niemand je tegen om dat te veranderen. We vertrouwen echt op elkaar.”

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan