Radiologisch Laborant, Paul, maakt een CT scan bij patiënt

"Als ik denk dat het beter kan, kan ik dat gewoon zeggen."

Paul - radiologisch laborant

Paul, ons innovatieve gezicht

Technisch en mensgericht

“Mijn baan is een topcombinatie: ik mag werken met mensen én uitdagende techniek. Als CT-scan specialist help ik dokters om het lichaam van patiënten te onderzoeken. Het persoonlijke contact dat ik hierbij heb met patiënten en dokters is superprettig. Er komen mensen met allerlei klachten. Van niersteenpatiënten tot mensen met kanker. Of een kindje dat hard is gevallen. Dat houdt het werk interessant en het is leuk om met al deze verschillende mensen een praatje te houden. Ik bied een luisterend oor. Patiënten vinden het fijn als ze hun ei kwijt kunnen, want dat helpt ze om te ontspannen. Daarnaast is er altijd ruimte voor overleg met de dokter. Als ik denk dat het onderzoek anders aangepakt moet worden, kan ik dat gewoon zeggen. Samen komen we uiteindelijk tot de beste aanpak voor de patiënt. Dat vind ik het allerbelangrijkste!”

Nooit saai

“Als aanspreekpunt van het CT-team mag ik veel regelen. Ik heb regelmatig contact met dokters en leveranciers. We overleggen over nieuwe richtlijnen, technologieën en innovaties. Hebben de nieuwe richtlijnen effect op onze onderzoeken en protocollen? Kunnen we met andere technische snufjes het comfort en welzijn van patiënten verbeteren? Samen hebben we al goede veranderingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe kamer voor de CT-scan met een soepelere workflow. Ook hebben we een lichtplafond met wolken boven het patiëntenbed. Hier krijg ik vaak complimenten over van patiënten. Het leidt ze af van de spannende behandeling, dus ze worden er rustiger van. Dat is fijn om te horen, want dat is precies wat we willen bereiken.”

Echt Brabants

“Teamwork vind ik erg belangrijk. Maar dat zit hier wel goed! De cultuur is echt Brabants. Iedereen kent en waardeert elkaar. We helpen elkaar om de zorg zo goed mogelijk te maken. Ik hoor van patiënten dat zij dat ook merken. We willen gewoon allemaal vakbekwaam blijven, zodat we patiënten altijd de beste hulp kunnen bieden. En natuurlijk is het ook Brabants gezellig. We doen regelmatig een borreltje na het werk. 1 keer per jaar gaan we een weekend samen weg. Zelfs op privéfeestjes nodigen we elkaar uit. De combinatie van dit team en de afwisseling in mijn werk zijn top. Daarom wil ik dit werk nog lang doen! En wil ik toch iets nieuws, dan kan dat altijd. Er zijn zoveel specialismes in dit ziekenhuis.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan