"Als we samen door de kamer dansen, zie ik mensen opbloeien."

Patricia - Helpende Plus

Patricia, ons persoonlijke gezicht

Een bijzondere band

“Voor ik hier kwam werken, heb ik eens goed nagedacht. Waar krijg ik écht energie van? Een vriendin vond de zorg bij mij passen. Dat leek mij ook wel wat. Ik trok de stoute schoenen aan en solliciteerde bij het Anna als helpende plus. Dat was de beste keuze ooit! De baan past 100% bij mij. Ik hou er gewoon van om voor mensen te zorgen. En de mensen waarvoor ik werk, zijn echt ‘mijn mensjes’ geworden. Het is geweldig om elke dag weer een lach op hun gezichten te toveren. Om hun gezichten te zien opbloeien als we samen door de kamer dansen. Met zulke kleine dingen kan ik voor hen een groot verschil maken. Ook is het werk afwisselend. Ik voer diepe gesprekken, ga met mensen wandelen of doe boodschappen met ze. Ik doe wat de ouderen fijn vinden en nodig hebben. Zo bouw ik een sterke band op met iedereen en dat is heel bijzonder.”

Werken aan de toekomst

“Bij het Anna kijken we naar de toekomst van de zorg. Zo is ook Thuisteam Ouderen ontstaan. Wij zorgen ervoor dat mensen langer in hun eigen, veilige omgeving kunnen blijven wonen. Dat ze langer de regie houden over hun leven. Dit doen we door ze thuis de zorg te bieden die ze normaal in het verpleeghuis krijgen. Ik vind het gaaf dat ik op mijn manier hieraan kan meewerken. Ik krijg bij het Anna de kans om zelf te beoordelen wat iedere oudere nodig heeft. Collega’s denken daarin ook heel goed met me mee. Samen kijken we wat ouderen zelf nog willen en kunnen. Daar passen we de hulp en zorg op aan. Het is erg prettig om op deze manier samen te werken aan een mooiere toekomst voor elke oudere.”

Samen groeien

“Het Anna doet niet alleen het beste voor ouderen, maar ook voor medewerkers. Er wordt gekeken naar wat ik wil en kan. Ik heb verschillende banen gehad voor ik hier terecht kwam, van vakken vullen tot in een drukkerij werken. Daardoor had ik nog niet echt een zorg-basis. Het gevoel en de aanleg was er natuurlijk, maar ik moest mijn kennis van de grond af opbouwen. Daar heeft het Anna mij enorm mee geholpen. Via de opleiding tot helpende plus kon ik de theorie uit de lessen direct toepassen in de zorg. Daardoor maakte ik hele grote sprongen. Het Anna kijkt goed mee waar ik al klaar voor ben en waarin ik meer ondersteuning nodig heb. Dan schiet een collega te hulp. Van hen leer ik sowieso erg veel. In hoe ik met verschillende zorgvragen en situaties om kan gaan bijvoorbeeld. Ik blijf daardoor nog steeds elke dag groeien als zorgprofessional.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan