“Zo fijn dat ik bij het Anna alle ruimte krijg om mijn beide passies te combineren.”

Maaike - AOA verpleegkundige

Maaike, ons ondernemende gezicht

Stilzitten doe ik wel als ik 80 ben

“Als ik ‘s ochtends begin, weet ik nooit wat me te wachten staat. Ik werk als verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling, dus hier komen patiënten binnen die onverwachts en snel opgenomen moeten worden. Voor mij maakt dat het werk uitdagend en spannend. Alle specialismen komen hier samen en je moet snel kunnen schakelen. Dat is precies het soort omgeving waarin ik het beste presteer. Stilzitten is niets voor mij, ik wil altijd bezig zijn. Ik kan het me ook echt niet meer voorstellen om op een andere afdeling te werken, veel te voorspelbaar voor mij!”

Intuberen hier, handtekening daar

“Die dynamiek en uitdaging zoek ik ook in mijn vrijetijd op. Ik werk fulltime, dus draai lange werkweken bij het Anna, maar daarnaast ben ik influencer. Op TikTok heb ik inmiddels tienduizenden volgers en ik heb regelmatig interviews of schuif aan bij een radiozender. Superafwisselend allemaal, het is elke keer weer een nieuwe ervaring. Al zijn het vaak lange dagen en korte nachten, ik krijg er veel energie van. Uiteindelijk hoop ik iets te doen met TV, maar wél gecombineerd met het werken in de zorg. De zorg zit namelijk in me, al van jongs af aan. Dat wil ik nooit opgeven. Extra fijn dus dat ik bij het Anna alle ruimte krijg om mijn beide passies te combineren.”

Komt een influencer bij de dokter…

“Wat in beide passies sterk terugkomt, is mijn humor. Het liefst vertel ik de hele dag door grapjes en maak ik collega’s en patiënten aan het lachen. En mijn volgers op TikTok natuurlijk. Humor maakt de zorg leuker én beter. Want patiënten worden er blijer van, dat helpt bij hun herstel. En het maakt mij gelukkig: humor zorgt ervoor dat ik mijn drukke leven volhoud. Het zorgt net voor dat beetje lucht en rust. Na een lach of geamuseerde zucht van een patiënt of collega kan ik er weer even tegenaan. De sfeer hier is zo gemoedelijk en collegiaal, dat ik me vrij voel om flauwe grappen te maken. En tegelijkertijd word ik wel serieus genomen. Mijn collega’s weten dat ik naast grappig, ook deskundig en professioneel ben.”

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan