"We zien en horen alles en kunnen daardoor snel knopen doorhaken."

Joshua - SEH-verpleegkundige

Joshua, ons onderzoekende gezicht

Vermoedens bevestigen

“Wat voor mij een normale werkdag is, kan voor mensen de meest verschrikkelijke dag uit hun leven zijn. Dan wil ik er zijn om ze te helpen. Daarom werk ik al sinds mijn zestiende bij het Anna Ziekenhuis. Samen met dokters onderzoek ik waar de klachten van een patiënt bij passen. Ik haal de patiënt uit de wachtkamer of neem de patiënt mee uit de ambulance en doe de verpleegkundige anamnese. Vervolgens redeneer ik klinisch wat de mogelijke problemen zijn. In overleg met de dokter doe ik een voorstel over de in te zetten onderzoeken. Vinden we een diagnose die de vermoedens bevestigen? Dan geeft dat echt veel voldoening! Want door mijn juiste klinische redenering kunnen we de patiënt de allerbeste zorg bieden.”

Elke dag is leerzaam

“Een werkdag op de spoedeisende hulp is nooit hetzelfde. Het kan rustig zijn, maar regelmatig loop ik de benen uit mijn lijf. Er komt van alles binnen: van kinderen tot ouderen, van kleine verwondingen tot ernstig zieke patiënten. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en daar leer ik van. Als verpleegkundige staan we immers heel dicht bij de patiënt. We zien en horen alles en kunnen daardoor snel en met zoveel mogelijk zekerheid knopen doorhakken. Daar werken we nauw voor samen met de dokter. Ik koos heel bewust voor een specialisatie in de spoedeisende hulp. Het klinisch redeneren past namelijk echt bij mij. Toch is het mijn droom om uiteindelijk ambulanceverpleegkundige te worden. Dankzij de doorgroeimogelijkheden bij het Anna denk ik dat ik daar over een paar jaar klaar voor ben. Met de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik nu heb, kan ik heel zelfstandig werken. Dus die droombaan is in zicht!”

Leren van collega's

“Werken bij het Anna voelt als thuiskomen. Iedereen staat altijd voor me klaar. Ik kan bij elke afdeling, dokter of verpleegkundige terecht met vragen. Daarnaast is het ziekenhuis niet supergroot. Hierdoor zijn de lijntjes erg kort en kan ik makkelijk schakelen met collega’s. Ik weet bijvoorbeeld precies wie ik moet hebben als ik een vraag heb over cardiologie. Of als ik een specifieke vraag heb over fracturen. Elke collega heeft z’n eigen kwaliteiten. Zo helpen we elkaar voor hetzelfde doel: goede patiëntenzorg. Dat werkt heel fijn. En binnen mijn hechte team heb ik echt vrienden voor het leven gevonden. Ook leuk en bijzonder, toch?”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan