"Je moet weten hoe je omgaat met spanning of verdriet."

Joey - beveiliger

Joey, ons meelevende gezicht

Emoties bepalen de dag

“Beveiliger en gastheer zijn in een ziekenhuisomgeving als die van Anna is heel bijzonder. Je hebt hier met veel verschillende emoties van patiënten en bezoekers te maken. Ik help hen graag vooruit, zodat ze zo snel mogelijk bij de juiste persoon of afdeling terechtkomen. Hierbij is het belangrijk om te weten hoe je moet omgaan met spanning of verdriet. Niet iedereen gaat hetzelfde met emoties om. Het is dan aan mij om iedereen weer rustig krijgen. Dat is soms best een uitdaging, maar ik krijg daar alleen maar adrenaline van! En het kan soms ook dagenlang rustig zijn. Die afwisseling vind ik fijn.”

Buitenzetten is geen optie

“Ik ben dit werk gaan doen, omdat ik mensen graag een veilig gevoel geef. Zo zit ik gewoon in elkaar. Op straat let ik ook altijd overal op. Als ik ergens kom, zoek ik meteen naar alle uitgangen voor als er iets gebeurt. Maar het idee om als klassieke beveiliger in het uitgaansleven te werken beviel me niet. Ik wil niet iemand zomaar buitenzetten, omdat hij of zij ander gedrag vertoont. Ik heb denk ik toch meer de eigenschappen van een gastheer. Ik vind het leuk om mensen te helpen en ben er ook goed in. Ik ga makkelijk het gesprek aan en kan me inleven in een ander. Daardoor kan ik rustig blijven als iemand in paniek of boos is. Deze eigenschappen komen bij het Anna natuurlijk goed van pas!”

Ons kent ons

“Binnen Anna heerst een dorpsgevoel. Het is allemaal heel persoonlijk en collega’s van verschillende afdelingen kennen elkaar. De sfeer en zeker ook de onderlinge band met mijn collega’s is echt goed. Ik zie mijn collega beveiligers zelfs in het weekend. Dan gaan we lekker uit eten of gewoon wat drinken. Het is maar goed ook dat het onderling zo klikt. We werken namelijk altijd met zijn tweeën in shifts van acht uur. Als je het niet gezellig hebt samen, duurt zo’n shift wel héél lang. Nu vliegen de werkdagen echt voorbij.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan