"De mens achter de dementie zien, daar ben ik goed in."

Inge - welzijnsmedewerker plus

Inge, ons toegewijde gezicht

Persoonlijke zorg

“De zorg bij het Anna is erg persoonlijk en dat vind ik geweldig. Toen ik hier de eerste keer binnenliep, was ik meteen gelukkig. Ik voelde dat ik echt iets voor bewoners met dementie kan betekenen. Het Anna zag mijn enthousiasme ook. Het was duidelijk dat een rol als welzijnsmedewerker helemaal in mijn straatje past. In deze rol help ik bewoners als ze gespannen, bang, boos of verdrietig zijn. Ik breng de rust terug en troost ze. Bijvoorbeeld door met ze te gaan wandelen of samen een spelletje te doen. Het zijn maar kleine gebaren, maar toch maak ik hiermee iedere dag mensen blij. Dat maakt het werk bijzonder. En ik haal ook nog eens werk weg bij andere zorgverleners. Dat is geen overbodige luxe met de tekorten in de zorg!”

Een lach is alles

“De bewoners staan voor mij altijd voorop. Zij hebben hun hele leven hard gewerkt om te zorgen dat wij het nu goed hebben. Het is niet leuk dat zij dan nu in deze kwetsbare situatie zitten. Daarom wil ik ze helpen. Ik ben er goed in om de mens achter de dementie te zien. Door bewoners goed te leren kennen, weet ik wat ze prettig vinden. Hierdoor kan ik ze in een gesprek of met een activiteit beter helpen om weer te ontspannen. Kunnen bewoners niet meer communiceren, dan komt het aan op fysiek contact. Dan pak ik iemands hand vast om mijn warmte af te geven. Als er dan een lach op het gezicht verschijnt, geeft dat zoveel voldoening. Een lach zegt meer dan duizend woorden.”

Fijn samenwerken

“Bij het Anna is de band tussen collega’s ook heel persoonlijk en goed. Mijn team is gezellig en alles is bespreekbaar. Ik mag zijn wie ik ben en mijn ideeën zijn welkom. Ook schakelen we altijd makkelijk en snel met elkaar. Daardoor werken we fijn samen. En net als ik, hebben mijn collega’s er alles voor over om het beste voor bewoners te doen. Het is mooi dat we die passie delen. Want zo krijgen de bewoners de zorg waar ze recht op hebben. Ik heb zoveel geluk dat ik zo’n baan mag hebben! Ik vind het fantastisch en heb elke dag zin om naar mijn werk te gaan. Er is geen dag dat ik het niet leuk vind.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan