Ben is Verzorgende bij Anna Ouderenzorg

"Een rode wc-bril is niet mooi, maar werkt wel!"

Ben - gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie

Ben, ons vindingrijke gezicht

Verrassende ideeën

“Ik vind het belangrijk dat bewoners met dementie zo fijn mogelijk kunnen wonen en leven. Om dit te bereiken, houd ik me als gespecialiseerd verzorgende bij het Anna bezig met belevingsgerichte zorg. Ik focus me hierbij op de directe zorg voor bewoners en denk na over vernieuwingen in hun leefomgeving. Hoe kan ik het verblijf van bewoners aangenamer maken en wat hebben zij daarvoor nodig? Zo lever ik een bijdrage aan het verbeteren van de zorg. Laat dat nu precies de reden zijn dat ik in deze sector wilde werken. Ik heb ideeën genoeg! En het prettige aan het Anna is dat er echt naar deze ideeën geluisterd wordt. Meerdere ideeën van mij worden al gebruikt in de zorg. Bijvoorbeeld mee-eten met bewoners, zodat zij beter eten. En de rode wc-bril.”

De rode wc-bril

“Mijn collega gaf een keer voorlichting over kleuren en dementie. Bewoners met dementie zien bepaalde kleuren niet of minder goed. Zoals de kleur wit. Dat is meestal de kleur van een badkamer. Hierdoor denken bewoners vaak dat ze in een lege ruimte zijn. Ze zien dan ook het toilet niet goed. Om valangst te verminderen, bedacht ik samen met deze collega de rode wc-bril. Rood is een kleur die mensen met dementie nog lang herkennen en zien. Het maakt me wel trots dat deze wc-bril nu met succes gebruikt wordt! Het zou helemaal mooi zijn als we in de toekomst ook alle drempels rood kunnen maken.”

Samen voor de bewoners

“Bij het Anna pakken we alle zorgverbeteringen met het team op. Samen zorgen we voor elke bewoner en denken we na over hoe we de kwaliteit van de zorg kunnen verhogen. Iedereen is heel betrokken en collega’s staan altijd voor me klaar. Niet alleen als ik het even lastig heb met een probleem van een bewoner. Stel dat er privé iets speelt met een van mijn ouders, dan vragen ze continu hoe het met mij gaat. Dat is lief, maar ook goed. Want juist omdat we allemaal zo betrokken zijn, komen we tot de beste ideeën.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan