“Het volgen van de verzorgende IG opleiding is mijn beste carrièrekeuze tot nu toe geweest.”

Richard - verzorgende IG

Richard, ons sociale gezicht

Ik serveer hier glimlachen uit

“Ik heb 10 jaar lang in de horeca gewerkt. Dat werk past goed bij mij: een leuk gesprek hier, een praatje daar en overal een glimlach op de gezichten toveren. Maar ik wilde verder groeien, en dat ging niet in de horeca. Na aandringen van mijn moeder heb ik de mogelijkheden in de zorg onderzocht. Eerst dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, maar na een meeloopdag was ik direct verkocht. Veel mooie aspecten uit de horeca, zoals het persoonlijke contact, zie ik ook in de zorg terug. Maar daarnaast kun je hier écht iets betekenen voor mensen die hulp nodig hebben. Het volgen van de Verzorgende IG opleiding is mijn beste carrièrekeuze tot nu toe geweest. Ik heb nooit spijt gehad.”

Prettig en luchtig

“Mijn ervaring in de horeca heeft me heel sociaal gemaakt en een vlotte babbel gegeven. Laatst zei een collega zelfs: ‘Als jij er bent, is het altijd gezellig’. Dat is toch een mooi compliment? Bij het Anna wordt mijn sociale karakter echt gewaardeerd en mag ik zelf bepalen hoe ik mijn werkzaamheden uitvoer. In mijn geval betekent dat het prettig en luchtig houden van de zorg voor de bewoners. Ik vind het belangrijk dat er een goede sfeer hangt en dat de bewoners zich thuis voelen. Bewoners hebben het vaak al zwaar genoeg. De fijne ervaring die ik mijn gasten in de horeca gaf, mag ik nu creëren voor onze bewoners. En als een cliënt dan vrolijk roept ‘Ah fijn Richard, je bent er weer!’ wanneer ik binnenkom, dan blijft ook mijn glimlach de hele dag op mijn gezicht geplakt.”

Kom op, mannen

“Ik geloof dat de zorg mij als professional heel veel kan bieden, en ik op mijn beurt weer veel aan bewoners en patiënten. Ooit hoop ik door te leren tot verpleegkundige. Dat heb ik tijdens mijn sollicitatie bij het Anna meteen besproken, en daar stonden ze voor open. Het Anna gelooft in mij als professional en ziet echt de meerwaarde van mijn werkwijze. Ik had nooit verwacht dat de zorg zo goed bij me zou passen. Het beroep van verzorgende of verpleegkundige wordt toch nog vaak gezien als iets voor vrouwen, maar niets is minder waar. Dus mannen, pak je kans!”

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan