Anouk - teamleider Berk

“Ik heb mijn groei echt aan het Anna te danken"

Anouk - Teamleider Berk

“Heb je meer in je? Gewoon doen! Je kunt hier veel bereiken”

Helpende, verzorgende IG, verpleegkundige en nu… Teamleider op Anna Berk, een locatie van Anna Ouderenzorg. Anouk heeft aan veel facetten van onze zorggroep mogen proeven. “Ik heb die groei echt aan het Anna te danken. Mijn loopbaan laat goed zien welke mogelijkheden er allemaal binnen onze organisatie zijn. Heb je meer in je? Gewoon doen! Je kunt hier veel bereiken.”

Het Anna was een schot in de roos

“Op mijn zeventiende begon ik in de zorg,” begint Anouk enthousiast te vertellen. “Eerst de opleiding tot helpende, daarna verzorgende IG. Na mijn opleiding tot verpleegkundige kwam ik in het Anna Ziekenhuis terecht. Een schot in de roos. Daar mocht ik de specialisatie Neurocare gaan doen. Heel erg interessant.”

Vanuit een helikopterview meedenken

“Na een tijd merkte ik dat ik heel graag coördinerende taken wilde uitvoeren. Vanuit een helikopterview meedenken in de organisatie trok mij altijd al. Ondanks mijn onzekerheid (kan ik dit wel?) en gebrek aan ervaring, besloot ik toch te solliciteren op functies waarin ik de leiding mocht nemen. Eerst solliciteerde ik op een rol in het ziekenhuis, daarna bij Anna Ouderenzorg. Daar werd ik na een pittige procedure aangenomen als teamleider.”

Ik krijg de ruimte om te ontdekken

“Ik ben heel blij met deze switch. Ondanks dat de stap heel groot voelde. Maar dat vind ik ook typisch Anna: de manier waarop je opgevangen wordt. Collega’s zijn warm en betrokken. Hebben begrip. Ik krijg de ruimte om te ontdekken wat voor teamleider ik ben en om beter te worden in wat ik doe. Mijn kennis van de werkvloer kan ik op een mooie manier inzetten.”

Gelukkig zijn, daar draait het allemaal om

“Heb ik in de ochtend een idee? Dan probeer ik daar aan het eind van de dag al iets voor gedaan te hebben. Want iedere stap is er al één. Los van dat, probeer ik het iedere dag gewoon goed te doen voor alle mensen op de afdeling. Niet alleen voor onze bewoners, juist ook voor medewerkers. Ik zorg dat zij met plezier kunnen werken en gelukkig zijn. Daar draait het uiteindelijk allemaal om, toch? Dat maakt ons Anna.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan