Maryvonne, ons liefdevolle gezicht

“Zodra ik bij het Anna binnenkom, geniet ik. Ik heb hier altijd een lach op mijn gezicht. Dat wij goede zorg leveren aan onze bewoners, komt ook doordat er goed voor óns gezorgd wordt."

Maryvonne - helpende

Maryvonne, ons liefdevolle gezicht

Ik vertrouw zo op onze mensen, zelfs mijn ouders wonen hier

“Anna voelt voor mij als een warme deken. Ik begeleid mensen in hun laatste levensfase, dus daarmee kan ik echt het verschil voor hen maken. Dat zit hem vaak in de kleine dingen: een arm om iemand heen, de tijd nemen om een praatje te maken, extra aandacht geven aan een bewoner met een mindere dag… We proberen het hier zo fijn mogelijk te maken voor de bewoners. We doen dat echt samen, ons team staat als een huis. Dat betekent dat we op elkaar terug kunnen vallen en het ook voor elkaar prettig maken. We staan voor elkaar klaar. Kan iemand onverwachts niet werken? Dan is er altijd iemand die je dienst wil overnemen. Geen gedoe. En iedereen is gelijk. Stagiair, verzorgende of helpende: je hoort er direct bij.”

Het ultieme bewijs

“Doordat ons team zo hecht is, kunnen we echt goede zorg leveren. Daar kun je op vertrouwen. Jarenlang ben ik mantelzorger geweest voor mijn ouders. Met alle liefde natuurlijk, de zorg zit verweven in mijn DNA. Maar op een gegeven moment ging het niet meer: mijn moeder bleek dementie te hebben. Toen heb ik geregeld dat ze naar Akert konden – één van de woonzorgcentra van het Anna. Dat was een vanzelfsprekende keuze voor mij. Ik wilde per se dat ze bij elkaar konden blijven wonen én dat ze de best mogelijke zorg kregen. Dat is gelukt. Ze wonen nu hier, op een dubbele kamer. Ze vertellen me iedere dag hoe gelukkig ze zijn. Het is toch prachtig dat ik dit voor mijn ouders kan doen, maar ook voor al onze andere bewoners?”

Warme deken 

“Zodra ik bij het Anna binnenkom, geniet ik. Ik heb hier altijd een lach op mijn gezicht. Een betere werkplek kan ik me niet voorstellen. Dat wij goede zorg leveren aan onze bewoners, komt ook doordat er goed voor óns gezorgd wordt. Door aandacht te hebben voor onze privéomstandigheden, bijvoorbeeld. En we krijgen regelmatig bonbons of andere cadeaus door de brievenbus. De liefde straalt ervan af. Het is echt thuiskomen.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan