Chiara, ons zorgzame gezicht

"Moeten? Dat gaat er hier niet in. Bij Anna Ouderenzorg draait het allemaal om het maken van je eigen keuzes. De bewoners krijgen de regie."

Chiara - verzorgende IG en EVV'er

Chiara, ons zorgzame gezicht

Moeten? Dat gaat er hier niet in

“Bij Anna Ouderenzorg draait het allemaal om het maken van je eigen keuzes. De bewoners krijgen de regie: het gaat niet om wat ik wil als verzorgende, maar om waar zíj behoefte aan hebben. Wil een bewoonster de hele dag in haar pyjama zitten? Prima. Is iemand vroeg wakker en heeft diegene honger? Dan krijgt hij vóór het ontbijt al een boterham. En als iemand niet naar de pedicure wil, dan schuiven we de afspraak gewoon naar volgende week. We hechten veel waarde aan het behouden van keuzevrijheid, dat is heel belangrijk om goede zorg te kunnen leveren. Daar maak ik me echt hard voor.”

Eigen regie

“Die keuzevrijheid geldt niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor de zorgprofessionals. In hoe we onze zorg leveren, bijvoorbeeld. Ik heb zelf een hele warme persoonlijkheid, ik kijk altijd naar wat de ander nodig heeft. En dat kan ik allemaal meenemen naar Anna Ouderenzorg. Laatst was een bewoonster bijvoorbeeld erg onrustig. Meteen medicatie geven, daar ben ik niet zo van: meestal zit er iets anders achter. Ik heb haar toen even meegenomen, en net zo lang met haar gepraat tot ze weer rustig was. Het is echt fijn om te kunnen luisteren naar mijn intuïtie en daardoor persoonlijke zorg te leveren. Als ik zulke keuzes niet zou mogen maken, zou ik mijn werk niet goed kunnen doen. Dat dat hier wél kan, is een belangrijke reden dat ik hier al zo lang werk.”

Veilig en warm 

“Het klinkt cliché, maar de mens staat hier centraal. De mens in de breedste zin van het woord: de bewoners, hun familie, de collega’s en alle anderen die een voet over de drempel zetten. Je voelt dat echt in het team, we zijn ontzettend hecht. Vorig jaar was een moeilijk jaar voor mij. Er is toen privé veel gebeurd. Mijn collega’s hebben me toen op alle mogelijke manieren ondersteund. Ik heb toen echt gemerkt hoeveel waardering mijn collega’s voor me hebben. Dat voelt ontzettend veilig en warm.”

Wat is jouw ware gezicht?

Ontdek in 7 korte stellingen jouw grootste kracht als (zorg)professional. 

Doe de test

Welke van de {{resultItems.length}} vacatures past het best bij jou?

Zoek jouw functie

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Meld je aan